borst flesvoeding

Borst- en kunstvoeding

De keuze tussen borstvoeding en flesvoeding is aan jullie als ouders. Uit onderzoek is gebleken dat borstvoeding de beste voeding is voor een pasgeborene. Maar dit maakt flesvoeding geen slechte voeding. Het belangrijkste is dat je op basis van de juiste informatie een manier van voeden kiest waar jij je prettig bij voelt. www.deverloskundige.nl. Ook de kieswijzer kan hierbij helpen.

Als je denkt over het geven van borstvoeding is het zinvol om in de zwangerschap een voorlichtingsavond te bezoeken. Hier krijg je veel uitleg, praktische informatie en tips.Ook is er de gelegenheid om (persoonlijke) vragen te stellen. Ortus organiseert deze avond in samenwerking met lactatiekunde Bergeijk. Graag opgeven bij een van de verloskundigen of per mail.

Lactatiekundige

Gelukkig verloopt borstvoeding geven vaak zonder problemen. Maar als het aanleggen van de baby moeilijk gaat, er problemen zijn met de melkproductie of kolven niet lukt kun je de hulp inroepen van een lactatiekundige. Zij geeft professionele begeleiding bij het geven van borstvoeding, als onze hulp en die van de kraamzorg niet meer voldoende is. Een lactatiekundige werkt zelfstandig en je hebt geen verwijzing nodig. Na een telefoontje kun je meestal snel een afspraak krijgen als dat nodig is.

Steeds meer verzekeraars vergoeden de hulp van een lactatiekundige.

Wij hebben een goed samenwerkingsverband met lactatiekundige Karin de Graaf www.borstvoedinghulp.nl

Borstkolf

Het is niet nodig om alvast een kolf te huren of te kopen. Veel vrouwen hebben namelijk helemaal geen kolf nodig in het kraambed en als het wel nodig is kan een huur–kolf altijd binnen 24 uur worden geregeld. In onze praktijk kan je ook alle artikelen van Medela kopen en/of bestellen. De meeste borstkolven hebben we op voorraad. Je kunt hier altijd naar vragen, ook nog na het kraambed. www.medela.nl