Zwangerschap

Zodra je weet dat je zwanger bent is het belangrijk dat je contact met ons opneemt om een afspraak in te plannen voor een intakgesprek en de eerste echo. Je hebt hiervoor geen verwijzing van je huisarts nodig.

Wanneer je nog geen foliumzuur of vitamine D gebruikt, is het belangrijk hier direct mee te beginnen. Slik elke dag een tablet van 0,milligram foliumzuur tot en met de tiende week van je zwangerschap. De Gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen verder om uit voorzorg 10 microgram extra vitamine D te gebruiken. Beide tabletten zijn zonder recept bij de drogist of apotheek verkrijgbaar. Je kan beide tabletten apart slikken of een tablet kiezen waar foliumzuur en vitamine D in zitten. Wanneer je multivitaminen voor zwangere vrouwen gebruikt slik je voldoende foliumzuur en vitamine D. 

Let erop dat je voldoende calcium binnenkrijgt. De belangrijkste bron is zuivel: probeer hiervan 3-4 porties per dag te gebruiken.

De zwangerschap is een periode van grote veranderingen. Elke vrouw ervaart deze veranderingen anders. Sommigen voelen zich beter dan ooit terwijl anderen met allerlei klachten te kampen krijgen. Veranderingen zijn er ook op emotioneel vlak. Als verloskundigen staan wij bij zowel de lichamelijke als emotionele veranderingen stil en is er telkens ruimte voor het stellen van vragen. Wij helpen je graag bij dingen waar je onzeker over bent. Zoeken op internet levert niet altijd de juiste informatie op! Een betrouwbare website is www.deverloskundige.nl. 

Mochten er bijzonderheden zijn tijdens de zwangerschap dan kan je vertrouwen op de goede samenwerking tussen verloskundigen, huisartsen en gynaecologen om zorg te dragen voor jou en jullie kind. 

De algemene verloskundige zorg bij de verloskundige en gynaecoloog wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Sommige aanvullende onderzoeken worden echter betaald vanuit je eigen risico of dien je zelf te betalen. Laat je hierover goed informeren door je zorgverzekeraar. 

“In Oktober 2022 ben ik door een van de dames van Ortus geholpen, ik vond het van te voren erg spannend omdat het mijn eerste spiraal plaatsing was.
Danielle was kalm en legde alles stap voor stap uit,  en stelde me op mijn gemak. Ik kreeg goed advies en ben heel erg blij met de keuze die ik heb gemaakt voor een koper spiraal. Het is een kleine praktijk maar juist daarom zo persoonlijk en vertrouwd. Zelf was ik heel tevreden en ben ik erg fijn en professioneel geholpen. Bij de huisarts had ik de tegenovergestelde ervaring en zou daarom iedereen adviseren voor dit soort behandelingen naar deze verloskundige te gaan.”

Neem contact met ons op!

06 – 55125270

info@verloskundigeortus.nl

Burgemeester van Houdtplein 22c, 5531 GN Bladel

Markt 24, 5541 EA Reusel