Zwangerschapscursus

We raden je aan om, zeker tijdens een eerste zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling een cursus te volgen. Er zijn veel verschillende cursussen beschikbaar, maar het is belangrijk dat je iets kiest dat bij je past. Sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden een deel van de kosten. Meld je bij voorkeur aan vóór 20 weken zwangerschap. Benieuwd naar het cursusaanbod? Neem hieronder een kijkje. 

Zwanger Totaal

ZwangerTotaal  (in Bladel) is een uniek programma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen. ZwangerTotaal wordt gegeven door oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bekkenklachten. 

Zwangerfit en Mamafit

De cursus Zwangerfit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en vrouwen die pas bevallen zijn. Een gespecialiseerde fysiotherapeut geeft actieve lessen die bestaan uit een lichte fitnesstraining en oefeningen die gericht zijn op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Daarnaast komen in de theorielessen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. De kosten variëren afhankelijk van je deelname. Vanaf vier weken na de geboorte van de baby kan weer deelgenomen worden tot 9 maanden na de bevalling. De training wordt gecombineerd met de Zwangerfit-groep en wordt zo veel mogelijk op ieder individu aangepast. Naast het opbouwen van de basisconditie is er veel aandacht voor de rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Het is een hele fijne manier om daarna je eigen sportactiviteiten met vertrouwen weer op te pakken. 

MOM-FIT

MOM-FIT (in Hapert en Eersel) biedt verschillende work-outs, kennislessen en massages voor vrouwen vanaf 12 weken zwangerschap tot aan 9 maanden na de bevalling. Tevens bieden zij de mogelijkheid aan om een privécursus bij jou thuis te volgen. 

Zwangergym

Het programma Zwangergym zorgt ervoor dat je fit en zonder al te veel pijntjes je zwangerschap doorloopt.

Fysio van der Heijden/Damen (0497-635912)

Lang leve mama

Jij staat bij ons centraal lieve mama! Maak van jezelf én je baby prioriteit door bewust aan de slag te gaan met alle veranderingen die nu plaatsvinden in jouw lichaam tijdens de zwangerschap. Goede voorbereiding zorgt voor vertrouwen, ontspanning, regie en meer kans op een positieve bevalervaring en vitale herstelperiode er na.

  • Wekelijks alles-in-een zwangerschapscursus met yoga
  • Wekelijks PowerMama Bootcamp voor zwangeren én Mama’s
  • Eenmalige bevalcursus met partner
  • Eenmalige workshop kraamtijd
  • Vitaal herstellen na de bevalling met de Core Restore cursus
  • Mama’s in Balans – leefstijl coaching

Yoga

Yoga voor zwangeren richt zich op het voorbereiden van de vrouw (individuele lessen) en de partner (tijdens een speciale partnerles) op de bevalling. De lessen bestaan uit lichaamshoudingen (hatha yoga), ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en contact maken met je kindje door middel van bijvoorbeeld massage. Bij yoga staat de ademhaling centraal. Wij raden aan om te beginnen vanaf 20 weken. Kijk voor meer informatie op www.yogaencoachingdekempen.nl en 
www.yogapraktijkdevlinder.nl

Zwemmen

Zwemmen is een van de weinige sporten die tijdens de hele zwangerschap beoefend kan worden. Onder deskundige begeleiding worden oefeningen gedaan. Zwemmen is een welkome aanvulling zijn op bijvoorbeeld zwangerschapsgym of-yoga.

Pilates 

Pilates is naast een fysieke training en een stukje theorie ook een deel ontspanning. Voorafgaand aan de lessen vindt eerst een persoonlijk intakegesprek plaats. Pilates wordt gegeven in Eersel. Kijk voor meer informatie op www.pilatespremiumplace.nl. 

Neem contact met ons op!

06 – 55125270

info@verloskundigeortus.nl

Burgemeester van Houdtplein 22c, 5531 GN Bladel

Markt 24, 5541 EA Reusel