Kinderwens

Wij helpen graag om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. De gezondheid van de baby begint namelijk al vóór de bevruchting. Het slikken van 0,4 of 0,5 miligram foliumzuur wordt ten zeerste aanbevolen om de kans op een open ruggetje of open schedel te verkleinen. Het advies is om al 4 weken voordat je zwanger wilt worden te beginnen met deze tabletjes en hiermee door te gaan tot je 10 weken zwanger bent. Ben je onverwacht zwanger of sneller dan verwacht, begin dan alsnog met foliumzuur want alle beetjes helpen. Is er in jouw familie al eerder een kindje geboren met een open ruggetje, dan is het verstandig contact op te nemen met je huisarts. Een hogere dosering foliumzuur is dan aanbevolen. Deze tabletten zijn alleen op recept te verkrijgen. 

Verder spreekt het voor zich te stoppen met roken en het gebruik van alcohol en/of drugs.

Kijk voor meer informatie ook eens op:

Kinderwensspreekuur

Daarnaast kun je bij ons terecht voor het kinderwensspreekuur.

De meeste zwangerschappen ontstaan en verlopen zonder problemen. Toch is het belangrijk je op een zwangerschap voor te bereiden. Als je gezond bent en gezond leeft op het moment van zwanger worden is de kans op een gezonde baby het grootst. Ook de leefwijze van de aanstaande vader is van invloed. Indien je een kinderwens hebt, is het verstandig om vooraf al over mogelijke risico’s na te denken. De periode vlak vóór de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Wat moet je doen, of juist laten, om zo gezond mogelijk in verwachting te raken?

Je kunt dus al terecht bij onze praktijk voordat je zwanger bent. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. Verloskundige zorg valt namelijk onder de eerstelijns zorg, net zoals de huisarts. Dit betekent dat je gewoon zelf een afspraak kunt maken, zonder tussenkomst van een andere hulpverlener. De kosten worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Interesse? Neem contact met ons op.

Het kan ook zijn dat je al een tijdje probeert zwanger te raken en dat het helaas niet lukt. Neem dan altijd contact op met de huisarts, hij/zij kan je hierover informeren en hiermee verder helpen of eventueel doorverwijzen naar een gynaecoloog. 

Neem contact met ons op!

06 – 55125270

info@verloskundigeortus.nl

Burgemeester van Houdtplein 22c, 5531 GN Bladel

Markt 24, 5541 EA Reusel