Voorbereiding

Het schrijven van een geboorteplan kan jou en je partner helpen om je voor te bereiden op de bevalling. Hierin maken jullie je wensen rondom je bevalling kenbaar. Beschrijf wat belangrijk voor jullie is. Het is een manier om samen te ontdekken wat je belangrijk vindt en wat jullie wensen zijn. Zie je ergens tegenop of heb je angsten? Zijn er dingen die je liever niet wilt? Heb het er samen over en noteer dit.

Jullie geboorteplan wordt als leidraad gebuikt voor het gesprek over de bevalling, wat ronde de 32 weken zwangerschap plaatsvindt. Soms is het medisch noodzakelijk is om af te wijken van de wensen in je geboorteplan. Wij zullen dit altijd met jullie bespreken. Mocht de bevalling om wat voor reden dan ook niet onder onze begeleiding kunnen plaatsvinden kan het geboorteplan je toch ondersteunen in een andere omgeving met andere hulpverleners.

De KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) heeft een aantal folders ontwikkeld. Eén van deze folders bespreekt wat je kan doen ter voorbereiding op de bevalling. Klik hier voor de folder.

Neem contact met ons op!

06 – 55125270

info@verloskundigeortus.nl

Burgemeester van Houdtplein 22c, 5531 GN Bladel

Markt 24, 5541 EA Reusel