cursus

Zwangerschapscursus

 

We raden je aan om zeker tijdens een eerste zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling, een cursus te volgen. Er zijn veel verschillende soorten. Het is belangrijk iets te kiezen dat bij je past. Aanmelden bij voorkeur voor 20 weken zwangerschap. Sommige (aanvullende) verzekeringen vergoeden een deel van de kosten.

Zwanger Totaal

ZwangerTotaal (Bladel) is een uniek programma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen. ZwangerTotaal wordt gegeven door oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bekkenklachten. Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat centraal. 

Zwangerfit en Mamafit

De cursus  Zwangerfit en Mamafit (Reusel en Lage Mierde) is een complete cursus voor de zwangere en bevallen vrouw. De lessen worden begeleid door gecertificeerde Zwangerfit® fysiotherapeuten voor een optimale begeleiding bij eventuele zwangerschapsgerelateerde klachten.

Zwangerfit
In groepsverband worden sport lessen aangeboden die worden aangepast op ieder individu. Naast conditietraining wordt aandacht besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van de spieren rondom het bekken en de bekkenbodem. Vanaf 16 weken zwangerschap kan worden deelgenomen.
Mamafit
Vanaf 6 weken na de geboorte kan deelgenomen worden aan de Mamafit sportlessen. Naast het verantwoord opbouwen van de basisconditie, wordt veel aandacht besteed aan de rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Het is een hele fijne manier om daarna je eigen sportactiviteiten met vertrouwen weer op te pakken.
Coaching
In de theorielessen komen alle onderwerpen en technieken aan bod die betrekking hebben op je lichaam, zwangerschap, baring, de periode na de bevalling. Ook de bekkenbodem speelt een belangrijke rol in deze lessen.  

Yoga

Yoga voor zwangeren richt zich op het voorbereiden van de vrouw en de partner (partnerles) op de bevalling. De lessen bestaan uit lichaamshoudingen (hatha yoga), ademhalings- en ontspanningsoefeningen en contact maken met je kindje o.a. door middel van massage. De ademhaling staat centraal.Aan te raden is om te beginnen vanaf 20 weken. Tevens is het mogelijk individueel of samen les te volgen.

www.yogaencoachingdekempen.nl

www.yogapraktijkdevlinder.nl

Zwemmen

Zwemmen is een van de weinige sporten die de hele zwangerschap beoefend kan worden. Onder deskundige begeleiding worden oefeningen gedaan. Het kan een welkome aanvulling zijn op bijvoorbeeld zwangerschapsgym of-yoga.
www.hydrasportbeheer.nl

Pilates

Naast fysieke training en een stukje theorie is ontspanning ook onderdeel van deze lessen. Voorafgaand vindt eerst een persoonlijk intakegesprek plaats. Pilates wordt gegeven in Eersel.

www.pilatespremiumplace.nl

 

Lang leven mama

De zwangerschapscursus zit vol met ontspanningsoefeningen, zwangerschapsyoga, ademhalingstechnieken, mindfullness, waardevolle theorie en concrete handvaten.. Laat je begeleiden met de wekelijkse zwangerschapscursusbevalcursus met geboortepartnerworkshop kraamperiode en in het fysiek en mentaal herstellen tot een fitte(r) mama. 

www,langlevenmama.nl

 Individuele zwangerschapsbegeleiding

Dit is mogelijk op indicatie. Voor meer informatie hierover kan je bij ons terecht.